Cinci copii, abandonati de mame in maternitatea din Bistrita

Cativa nou nascuti isi asteapta cuminti soarta in maternitatea Spitalului Judetean(SJ) Bistrita-Nasaud. Mamele lor i-au parasit imediat dupa nastere si nu au nici macar un certificat de nastere. Daca in cateva luni nu li se gasesc parintii, ar putea fi incredintati spre adoptie

In maternitatea Spitalului Judetean se afla acum cinci nou nascuti abandonati. Personalul de aici incearca acum sa faca demersurile necesare pentru a le gasi parintii, dar munca este foarte grea atunci cand nu stii nici macar daca numele inregistrat de mama la internare este cel real. De la purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean, Rodica Balan, am aflat ca unul dintre copilasi urmeaza sa fie redat in familie, in timp ce pentru ceilalti se intocmesc dosare pentru a primi ulterior certificate de nastere, sa le fie cautati parintii cu ajutorul Inspectoratului Judetean de Politie, a primariilor din judet si a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bistrita-Nasaud.

Daca in urma acestor demersuri nou nascutului nu i se gasesc parintii sau nici un membru al familiei nu doreste sa il ia in ingrijire, se incearca gasirea unei familii adoptive.

„In cazul adoptiilor procedura este destul de greoaie, de aceea sunt copii care raman pentru mai multe luni in maternitate. Anul trecut un copilas a stat pana la varsta de 9 luni in maternitatea spitalului”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al spitalului.

sursa: www.bistriteanul.ro

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.